Faktor-Ring Zrt.

A megtalált megoldás

 

HVG

vs.

Faktor-

Ring

Lehetséges ügyfeleink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Bankok, pénzintézetek

  Magyarországon 1993-ban kezdődött az akkor még állami tulajdonú kereskedelmi bankok konszolidációja, majd a privatizációjuk. A Faktor-Ring Zrt. – kezdetben jogelőd cégei révén – ez idő óta partnere az azóta privatizált kereskedelmi bankoknak (is).

  A Faktor-Ring Zrt. az elmúlt több mint húsz évben egyetlen alkalommal sem szegett meg olyan általa aláírt szerződést, amelyet a partner bankokkal megkötött, akkor sem, ha az ügylet számára utólag kedvezőtlenül alakult. Minden alkalommal határidőre és maradéktalanul teljesítette a fizetési- és az egyéb szerződéses feltételeket.

  A Faktor-Ring Zrt. a lakossági és az úgynevezett vállalati követelésértékesítési piac aktív résztvevője. Rendszeresen vesz részt a zárt körben meghirdetett, valamint az online követelésértékesítési tendereken, legyenek azok úgynevezett lineáris vagy vaklicites elektronikus tenderek.

  A Faktor-Ring Zrt. ellen még sohasem indított semmiféle eljárást sem a pénzintézeti felügyeleti hatóság (ma az MNB, korábban a PSZÁF). A cég tevékenysége prudens, a jogszabályi követelményeknek mindenben megfelelő, és az adósok irányában is ügyfélbarát.

  Társaságunk kellő tőkeerővel várja meghívásukat a követelésértékesítési tendereikre.

 • Közüzemi szolgáltatók

  A közüzemi szolgáltatók számára azért ajánlott társaságunk faktorációs tevékenységének igénybevétele, mert általa infrastrukturális beruházásoktól mentesülhetnek, illetve jelentős munkaerőköltségeket tudnak megtakarítani. Számukra a másodfajú faktoráció lehetőségét, illetve a minősített követeléseik kivásárlását ajánlhatjuk.

   

  Fentiek alátámasztására az alábbiak átgondolását javasoljuk

  Ha a szolgáltatók szokványos módon hajtják be számlaköveteléseiket, ahhoz fejlett ügyviteli technikát és szakapparátust kell alkalmazniuk. A számlakövetelések egy része, tendenciájában egyre nagyobb része azonban nem hajtható be a szokványos módokon – sőt egy részük egyáltalán nem hajtható be –, emiatt igénybe kell venniük aktív és passzív behajtási technikákat, ám annak eredménye is lehet meglehetősen bizonytalan. Másodfajú számlafaktoráció (meghatalmazásos számlakibocsátás) igénybevétele esetén azonban a közműszolgáltató cég bevételei kiszámíthatóak, folyamatosak és tervezhetőek, azokban nincsenek hektikus ingadozások. Mindemellett megtakaríthatók az ügyviteltechnikára (számlakibocsátás, analitikus nyilvántartási szoftverek stb.) és a behajtó szakapparátus fenntartására fordított költségek, illetve az aktív és passzív behajtás járulékos költségei is. Nincsenek elhúzódó behajtási ügyek, mindazonáltal kisebb apparátussal megbízhatóbban, kiszámíthatóbban szolgáltathat a cég.

   

  Ha a szolgáltató maga bocsátja ki a számláját, illetve azt maga hajtja be, akkor is keletkezhetnek minősített ügyek a nem fizető fogyasztók miatt. Ezért a passzív behajtás a közműszolgáltató cégektől (is) megköveteli az addicionális befektetéseket (fizetési meghagyások, végrehajtási lapok kibocsátásának illetékei, perköltségek illetékei, ügyvédi és végrehajtási költségek stb.), valamint a passzív behajtást végző szakapparátus fenntartását. A passzív behajtás időintervalluma általában egy év vagy még annál is hosszabb lehet. A minősített követelések értékesítése esetén mindez megtakarítható a közműszolgáltató cégek számára. Ráadásul nem keletkeznek úgynevezett „ülepedett” követelések, amiket előbb-utóbb le kell írni az üzleti könyvekben.

 • Számlakedvezményezettek

  Ők a klasszikus számlafaktoráció aktív kezdeményezői, akik ez által akarják biztosítani likviditási potenciáljukat. A likviditásuk stabilizálásához a számlafaktorációval kívánják biztosítani a cégükben a szükséges pénzáramlást (cash-flow). Természetesen a számlakövetelésüket a lehető legmagasabb árfolyamon kívánják engedményezni, ám tudomásul kell venniük a faktorcég működésével, adózásával és elvárt haszonkulcsával kapcsolatos tényezőket is. Mindezeken túl a követelésfaktoráció árát a futamidő is jelentősen befolyásolhatja.

 • Követelések kötelezettjei

  Gyakorta keresik fel társaságunkat olyan adósok, akik a hitelük mögé állított hitelfedezeti biztosítékot (a legtöbb esetben saját lakóingatlanukat) eladnák, ezáltal szabadulva az adósságszolgálati terhek alól, illetve az értékesítés vételárából megmaradó összegből szeretnének új egzisztenciát építeni. Ezen ügyfeleinknek az esetek döntő többségében segíteni tudunk: mozgósítani tudjuk személyes kapcsolatainkat, ki tudjuk használni presztízsünket és piaci pozícióinkat. Az egyedi ügyletekre jól kidolgozott és bejáratott know-how-val rendelkezünk.

 • Konzultációt, tanácsadást igénylő magánszemélyek és vállalkozók

  Ahhoz, hogy társaságunk tanácsadási tevékenysége valós eredményt hozhasson ügyfeleinknek, elkerülhetetlen a kezelendő probléma kielemzése. Ehhez szükségünk van az ügylet valamennyi dokumentumára. Az ügyfél alábbi szolgáltatásainak közül választhat:

   

   

  Társaságunk – indokolt, illetve speciális esetekben – a tanácsadáson túl tőkével is segítheti ügyfeleit. Ehhez azonban a problémák és a vállalkozások teljes átvilágítására van szükségünk.